Chess Capital over ons

DE BEZIELERS: JOËL SCHOLS EN SAM HOLLANDERS

Toen Joël en Sam elkaar ontmoetten werd het meteen duidelijk dat zij een gezamenlijke passie hadden, het waardebeleggen of value investing. Ook zijn ze beide fan van 0% management fee fondsen.

Daarom zijn wij trots om het Luxemburgse Fuchs Asset Management als klant te hebben voor wie we onze diensten leveren met betrekking tot het Multi Strategies Chess Capital Fund.

Joël Schols en Sam Hollanders

Joël Schols is de oprichter van Newtel, later Nextel dat nu onderdeel is van Telenet. Als ondernemer heeft Joël 20 jaar ervaring met waarderingen en overnames van bedrijven.

Sam Hollanders is auteur van Verdubbel je geld in vijf jaar (Lannoo 2019) en hoofdredacteur van online beleggingsblad SMART Capital. Hij is 15 jaar waardebelegger, sinds 2011 full-time.

Groene pijl

ONZE INSPIRATIE

Deze drie absolute topbeleggers hebben ons de weg getoond naar het eerlijkste kostenmodel voor een aandelenfonds. Alle drie hebben ze het principe 0/6/25 toegepast voor hun investeerders: 0% beheersvergoeding zolang er geen 6% rendement gehaald wordt. En een kwart van het rendement boven die 6% gaat naar de beheerder.

Guy Spier

Guy Spier

1997 – heden Aquamarine Fund

Spier noemt zichzelf een gepassioneerde discipel van Warren Buffet. Hij is een fervent voorstander van het 0/6/25 principe. Hij organiseert een symposium over het “zero management fee” thema.

Hij startte zijn fonds met zo’n 15 miljoen dollar kapitaal van familie en vrienden. Zijn succes trekt andere beleggers aan. Vandaag beheert zijn fonds meer dan 200 miljoen dollar.

Warren Buffett

warren buffett

1957 – 1969 Buffett Partnerships

Buffet is de allereerste belegger die een fonds opstartte volgens het principe ‘no cure no pay’. Hij leerde de principes van het waardebeleggen op de Columbia Business School van zijn leermeester Benjamin Graham.

Zijn resultaten liegen er niet om. Vanaf 1957 werd er maar liefst een jaarlijks rendement behaald van 31.6%, een fenomenaal resultaat. Elke geïnvesteerde dollar is in 12 jaar uitgegroeid tot bijna 27 dollar.

Monish Pabrai

Monish Pabrai

1999 – heden Pabrai Fund

De man die samen met Guy Spier 680.000 dollar betaalde voor een liefdadigheidslunch met Warren Buffett. Hij startte zijn Pabrai fund met kapitaal van de verkoop van zijn IT bedrijf.

Vandaag beheert hij zo’n 800 miljoen dollar. Van hem komt de uitspraak: “Ik betaal geen kapitaalmanager om gewoon lucht in te ademen”. Zijn rendementen zijn best wel volatiel, maar hij evenaart Buffett.

Quick SCAN INFO

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of een voorbeeld te bekomen.